Zwangerschapsmassage

ZWANGERSCHAPSMASSAGE 

Waarom zou ik eigenlijk een zwangerschapsmassage nemen? 

Ik heb de belangrijkste en meest algemene voordelen voor je op een rij gezet. 

  • Ontspanning. Door de huid intensief aandacht te geven kom je tot ontspanning. Dit is goed voor zowel jou als je baby.
  • Lekker in je vel. Als je in het tweede trimester (Na 14 weken) last krijgt van je rug en benen kan een massage verlichting bieden. In het derde trimester (Ongeveer de vijfde maand) kun je dankzij de snelgroeiende baby ook last krijgen van bekken en schouders. Een massage is dan ook een heerlijke uitkomst.
  • Massage versterkt het immuunsysteem. Door een ontspannende massage wordt je immuunsysteem versterkt waardoor je minder vatbaar bent voor ziekten. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd.
  • Zoals al even aangehaald in vorig punt, sneller afvalstoffen sneller kwijtraken. Tijdens een zwangerschapsmassage verbetert je bloedcirculatie en je lymfestelsel wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat zuurstof, voedingsstoffen sneller door je lichaam worden vervoerd ook van en naar je baby. Verder worden de afvalstoffen sneller afgevoerd 
  • Door massage kun je beter slapen.  Zwangere vrouwen die regelmatig gemasseerd worden slapen beter wat weer goed is voor de groei van je Baby en je algehele conditie. Minder stresshormoon is ook bevorderend voor de groei van je baby.
  • Minder stress. Massages verminderen de aanmaak van cortisol (het stresshormoon) in de hersenen waardoor je dus minder stress hebt en heerlijk van je zwangerschap kan gaan genieten.
  • Dankzij de massage krijg je zoals al eerder beschreven een betere doorbloeding, wat verlichtend kan werken bij spataderen.

De massage wordt in zijlig gegeven. Neem ook een keer je partner mee om wat strijk oefeningen te leren die je kunnen helpen te ontspannen.

Interessen neem contact op en vraag naar de mogelijkheden